News

30.1.2024

Uutuus: Telco Sensors SpaceGuard 16 – Valoverho Nosto-oviin ja Pikarullaoviin

Telco SG 16 valoverho nosto-oviin

Itsenäinen valoverho nosto-oviin

Telco Sensorsin uusi valoverhosarja, SG 16, on huipputeknologinen ja tehokas valoverho nosto-oviin ja pikarullaoviin. Tämä täysin itsenäinen valoverhopari täyttää ovi- ja porttiteollisuuden viimeisimmät standardit, mukaan lukien EN 12978 ja EN 12453, ja se on saanut myös TÜV Nordin hyväksynnän.

SG 16 valoverhoa voidaan käyttää E-turvalaitteena, mikä mahdollistaa sen toimimisen nosto- ja pikarullaovien ainoana turvalaitteena.

Tällöin muita turvalaitteita, kuten tuntoreunoja tai väännönrajoittimia, ei vaadita. Valoverhon käytöllä varmistat, että kohteet havaitaan ennen törmäystä, ei vasta törmäyksessä!

Helposti ja nopeasti asennettava valoverho

Valoverhon optiikka on suunniteltu siten, että valoverhon suuntaus ja asentaminen onnistuu helposti ja nopeasti laajan suuntauskulman ansiosta! Ole siis huoletta, vaikka ovijohteet eivät olisi täysin kohdakkain tai niissä tapahtuisi lämpötilaeroista johtuvaa rakenteiden elämistä.

Valoverho hyödyntää toiminnassaan myös edistyksellistä AST-tekniikkaa (automatic signal-tracking), jonka avulla valoverho hakee automaattisesti optimaaliset suorituskykyarvot jokaiselle säteelle erikseen. Valoverho likaantuessa se huolehtii itsenäisesti säteiden vahvistamisesta, ja läpäisee pinnalle kertyneen lian ja pölyn. Voit siis unohtaa tarpeettomat huoltokäynnit!

Helpon kohdistuksen lisäksi valoverhosta löytyy jopa 12 metrin tunnistusetäisyys sekä 100 000 luxin valonsietokyky. Valoverhon monipuolisuuden ja uuden minimaalisen 12×14 mm koon puolesta, se käy lähes mihin tahansa oviautomatiikan sovellukseen, kuten nosto-oviin, pikarullaoviin, autotallioviin sekä kylmähuoneiden ja puhdastilojen oviin.

Valoverhon syöttöjännite on 12-30 V dc ja saatavilla on useita eri ulostuloja: puolijohderele, transistoriulostulot (PNP / NPN) tai OSE ulostulo. Eri ulostulojen mallikohtaisiin tietoihin voit tutustua sivun alalaidan datalehdistä.

Mitä uusia ominaisuuksia SG 16 valoverho sisältää?

Valoverhon suunnittelussa on keskitytty asennusystävällisyyteen ja monipuolisuuteen. Siksi valoverhosta löytyy nyt kätevä säteiden mykistystoiminto ja master-slave tila. Tämän lisäksi valoverhon kokoon, kaapelointiin ja kiinnitystapoihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Myös valoverhon nopeus on nostettu uudelle tasolle.

Säteiden mykistystoiminnon avulla voit tarvittaessa pimentää jopa 2/3 säteiden määrästä valoverhon ylä- tai alaosasta. Mikäli sinun tulee siis tehdä tunnistus rullaradan päältä, voit nyt tarvittaessa pimentää rullaradan kohdalla olevat verhot (kuva 1). Vaihtoehtoisesti, jos käytössäsi on sisäänpäin taittuva nosto-ovi, voit asentaa valoverhon koko karmin korkeudelle ja tarvittaessa pimentää valoverhon yläosasta ne säteet, joita ovipaneeli ei yletä peittämään (kuva 2). Säteiden mykistystoiminto on käytössä vain tiheimmän sädekuvion (C1) mallissa.

Valoverho säteiden mykistäminen

Master-slave toiminto mahdollistaa kahden valoverhoparin käyttämisen vierekkäin. Tämä on käytännöllistä etenkin silloin, kun ovijohteeseen ei ole mahdollista asentaa valoverhoa, mutta asennus oven ulkopuolelle on mahdollinen. Asetuksen päälle kytkentä on helppoa: synkronointijohtimet (valokoinen-valkoinen) liitetään yhteen ennen käynnistämistä.

SG 16 valoverho master-slave mode

Valoverhon koko on saatu puserrettua vain 12×14 mm läpimittaan. Entistä pienempi kotelo tarkoittaa, että voit asentaa valoverhon myös sinne, missä tilan riittävyys ovijohteessa on ollut haasteena. Myös kaapeloinnissa on otettu harppauksia eteenpäin: asennuksen helpottamiseksi valoverhot toimitetaan nykyään 30 cm vedonpoistolla ja M8 liittimellä. Kaapelit, joiden pituus lähettimelle on 15 m ja vastaanottimelle 5 m, kuuluvat tuotepakkaukseen, ja ne on erotettu toisistaan selkeällä värikoodauksella.

Oven sulkeutumisnopeus voi olla jopa 1,6 m/s, minkä vuoksi SG 16 -valoverho soveltuu erinomaisesti myös pikarullaovien ainoaksi turvalaitteeksi. Valoverho hyödyntää sulkeutuvan oveen liikkeeseen edistyksellisestä ”Dynamic Sequential Blanking” funktiota. Tämä tarkoittaa, että valoverho tunnistaa sulkeutuvan oven liikkeen ja sammuttaa säteitä sulkeutuvan oven rytmissä. Valoverho havaitsee myös, jos sulkeutuvan oven liike keskeytyy tai jos ovi suljetaan vain osittain.

Valoverhon kiinnitystavoissa on tehty asennusta helpottavia innovaatioita. Valoverhot toimitetaan snap-in kiinnikkeillä, jotka lukitsevat valoverhot luotettavasti paikoilleen. Valoverhosta on olemassa myös erikoismalli, jossa ulkoista kiinnikettä ei ole vaan kiinnitys tapahtuu suoraan valoverhon läpi esiporattuja asennusreikiä hyödyntäen. Kaikkiin kiinnitystapoihin voit tutustua alla olevan kuvasarjan avulla.

1
Standardi kiinnitystapa, snap-in
Valoverho kiinnike 1
2
Kiinnitys edestä ruuvilla
Valoverho kiinnike 3
3
Kiinnitys edestä, lisäkiinnike 1
Valoverho kiinnike 2
4
Kiinnitys edestä, lisäkiinnike 2
Valoverho kiinnike 4
5
Kiinnitys sivusta, lisäkiinnike 3
Valoverho kiinnike 5

Useita eri pituuksia ja erittäin korkea suojausluokka

Valoverho on saatavina eri pituuksilla, jotka ovat 1970, 2150, 2330 ja 2510 mm. Jokaiseen pituuteen voidaan valita yksi kolmesta sädekuviosta, C1, D1 ja F1, joista C1 kuviossa on 45 mm sädeväli koko valoverhon matkalla. Valitusta sädekuviosta ja pituudesta riippuen muodostaa valoverho 20 – 53 aktiivista sädettä oviaukon turvaksi. Myös erikoispituuksia on saatavilla, ja valoverhon saa pienimmillään 700 mm korkuisena.

Valoverhon sisältämä elektroniikka on kapseloitu vettä läpäisemättömäksi, ja jäykkyyttä koteloon tuo kestävä sekä näyttävä mustaksi anodisoidun alumiinikotelo. Näiden edistyksellisten suojausratkaisujen ansiosta valoverhon suojausluokka on IP67, mikä mahdollistaa sen käytön puhdastiloissa ja muissa ympäristöissä, missä tilojen jatkuva peseminen on välttämätöntä.

Jäikö kysytävää valoverhosta?

Mikäli haluat tuotteesta lisätietoja niin ota yhteyttä tämän sivun yhteydenottolomakkeella tai yhteystiedot-välilehden kautta! Vastaamme tiedusteluihin nopeasti ja ammattitaidolla!

Telco Sensorsin tuotteet ovat asiakkaiden kokemusten mukaan markkinoiden parhaimmistoa. Jos haluat tutustua tuotteen datalehtiin niin ne ovat ladattavissa sivun alalaidasta, ja valmistajan tuotesivuille pääset tästä.

Ota yhteyttä

*tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia

  Nimi*

  Yritys

  Sähköpostiosoite*

  Puhelin*

  Viesti:

  VALITSE KIELI
  Filter by Tuoteryhmät
  Valokennot
  Lähetin vastaanotin pari
  3000-sarja
  6000-sarja
  7000-sarja
  8000-sarja
  9000-sarja
  Spacepak
  Peilikennot
  8000-sarja
  Spacepak
  Kohdevalokennot
  8000-sarja
  Spacepak kohdevalokennot
  Taustavaimennetut valokennot
  Valokennot vahvistimella
  PA-sarja valokennot
  PA-vahvistimet
  MPA-monikanavaiset vahvistimet
  PAB-vahvistimet
  Ohjelmoitavat PABP vahvistimet
  Valoverhot
  Valoverhot teollisuuteen
  Lähetin vastaanotinpari (SS01)
  Kohdevaloverhot
  Mittaavat valoverhot
  SS02 valoverhot
  Haarukka-anturit
  Kehys-anturit
  Virtalähteet
  Optiset kuidut
  Valmiskaapelit
  Lisätarvikkeet
  Kiinnitystarvikkeet
  USB-muuntimet
  Peilit
  Adapterit / linssin suojat
  Kannat ja liittimet
  Teemu Turunen

  myynti-insinööri
  +358 50 406 6637
  teemu.turunen@telnova.fi

  Tommi Turunen

  myynti-insinööri
  +358 50 406 6636
  tommi.turunen@telnova.fi

  Pekka Turunen

  vanhempi asiantuntija
  +358 44 230 1900
  pekka.turunen@telnova.fi