News

19.12.2022

IO-link valokenno uutuus: SM 9000-IO

IO-link valokenno valikoimamme saa täydennystä, kun entuudestaan tuttu ja suorituskykyinen Space Master 9000 mukautuu tätä nykyään myös IO-link yhteensopivaksi. Space Master 9000-IO sarja on suuritehoinen ja itsenäinen lähetin-vastaanotin pari eli sarja koostuu sekä lähettimestä että vastaanottimesta. Sarja tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja tehon, mistä kertoo yli 70 metrin tunnistusetäisyys. Antureiden kotelona toimii M18x1 kierteeinen sylinterimäinen kotelo, jonka materiaaliksi voidaan valita joko muovi tai korkealaatuinen ruostumaton teräs.

Esimerkkipari ruostumattomasta teräksestä olisi esimerkiksi seuraava:
Lähetin SMT 9070C-IO TS 0.1-J5 ja vastaanotin SMR 9570-IO TS 0.1-J5

SM 9000 IO-link valokenno: suorituskyky

SM 9000 IO-link valokenno ei tee poikkeusta Telco Sensorsin toimintatapoihin; sekä lähetin että vastaanotin ovat myös tässä sarjassa täysin kapseloidut, jotta saavutetaan kestävin mahdollinen rakenne ja varmistetaan maksimaalisen kestävyys tärinöitä, iskuja ja kolhuja vastaan. Kapselointi on tehty huolella, mistä kertoo myös antureiden suuri IP 69K -luokitus. Korkea suojausluokka ja ylivoimaisen tehokas infrapunasäde yhdessä takaavat sen, että anturit toimivat luotettavasti myös kaikista ankarimmissa ympäristöissä, mukaa lukien korkeapainepesu, vesisuihkut, voimakas sumu, sumu, pöly, lika ja teollisuuskontaminaatio.

IO-Link valokenno muotoilu

Tässä IO-link valokenno sarjassa yhdistyy lisäksi SM 9000-sarjan ainutlaatuinen likaa poistava kupera linssirakenne, jota voidaan pitää tunnusomaisena Telco Sensors tuotteille. Linssin kupera muotoilu vähentää tehokkaasti lian, veden, jään ja lumen kertymistä linssien päälle. Ei kannata myöskään jättää huomioitta tämän sarjan erinomaista kohdistusta, jonka avulla lähetin ja vastaanotin on hyvin helppo asettaa kohdikkain jopa 70 metrin etäisyyksillä.

SM 9000 IO-link valokenno: säätömahdollisuudet

IO-link valokennot SM 9000-sarjassa toimivat 10-30 V DC:n syöttöjännitteellä, ja ulostuloina IO-link push-pull-lähtö sekä täydentävä NPN- tai PNP-lähtö. Muutoin SM 9000-IO valokennoa hallitaan IO-link tiedonsiirtoliitännällä, jonka avulla onnistuvat anturien konfiguroinit sekä erilaisten prosessiparametrien asettaminen ja seuraaminen. SM 9000-IO valokennon hallittavista ominaisuuksista löytyvät muun muassa: lähettimen tehonsäätö, LO/DO (light operated / dark operated) valinta, päälle/pois-aikaviive, one shot-ajastin, signaalihälytys ja valokenno taajuuskanavan valinta.

IO-link valokenno kanavaominaisuus

Kanavanvalintaominaisuus tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kytkeä jopa 4 yksittäistä anturiparia vierekkäin ilman optisen ristiinnäkemisen häiriöitä. Tämä tekee järjestelmästä ihanteellisen asennuksiin, joissa anturiparit halutaan sijoittaa hyvin lähelle toisiaan – tinkimättä anturiparien suorituskyvystä.

SM 9000 IO-link valokenno: Liitin ja häiriönsieto

Näissä SM 9000-IO valokennoissa liitin on sulautettu 10 cm:n vedonpoiston päähän, ja itse liitin on 5-napainen M12-pistokke jotta anturin vaihto on mahdollisimman nopeaa ja vaivatonta. Valokennon rungon takaosaan on sijoitettu LED-ilmaisimet, jotka on luettavissa ylhäältä, takaa ja sivuilta. Lähettimissä LED-ilmaisin toimii virran merkkivalona ja vastaanottimessa indikointi osoittaa ulostulon tilan.

SM 9000-IO antureiden edistyksellinen mikropiiristö tarjoaa parhaan EMI/RFI-häiriönsietokyvyn kaikista ei-synkronoiduista lähetin- ja vastaanotinanturipareista. Lisäksi järjestelmä on suunniteltu jopa 100 000 luksin (20 asteen ilmaantuvuus) valonsietoon, mikä lupaa ongelmattoman toiminnan jopa silloin, kun anturi on suojaamattomana ulkoisen valon vaikutuspiirissä.

Muut Telco Sensors IO-link anturit

SM 9000-IO on jatkumoa Telco Sensors IO-link tuoteperheessä. Tätä julkaisua ennen on markkinoille tuotu jo valokennoista SM 7000-IO sekä valoverhoista mittaava valoverho SS 02-IO. Valokennojen osalta SM 7000-sarja tarjoaa lähetin-vastaanotin parin lisäksi myös muita tunnistustapoja: IO-link kohdevalokennot 0,5 m ja 1,0 m tunnistusetäisyyksillä sekä IO-link peilivalokenno 3 metrin tunnistuetäisyydellä.

Telco Sensors will offer this publication in English. Check it out here!

,
VALITSE KIELI
Filter by Tuoteryhmät
Valokennot
Lähetin vastaanotin pari
3000-sarja
6000-sarja
7000-sarja
8000-sarja
9000-sarja
Spacepak
Peilikennot
8000-sarja
Spacepak
Kohdevalokennot
8000-sarja
Spacepak kohdevalokennot
Taustavaimennetut valokennot
Valokennot vahvistimella
PA-sarja valokennot
PA-vahvistimet
MPA-monikanavaiset vahvistimet
PAB-vahvistimet
Ohjelmoitavat PABP vahvistimet
Valoverhot
Valoverhot teollisuuteen
Lähetin vastaanotinpari (SS01)
Kohdevaloverhot
Mittaavat valoverhot
SS02 valoverhot
Haarukka-anturit
Kehys-anturit
Virtalähteet
Optiset kuidut
Valmiskaapelit
Lisätarvikkeet
Kiinnitystarvikkeet
USB-muuntimet
Peilit
Adapterit / linssin suojat
Kannat ja liittimet
Teemu Turunen

myynti-insinööri
+358 50 406 6637
teemu.turunen@telnova.fi

Tommi Turunen

myynti-insinööri
+358 50 406 6636
tommi.turunen@telnova.fi

Pekka Turunen

vanhempi asiantuntija
+358 44 230 1900
pekka.turunen@telnova.fi