News

4.10.2023

Valotorni jää historiaan: Uusi LED-merkkivalo tarjoaa enemmän etuja!

merkkivalo valotorni

Valotornehin ja niiden käyttämiseen on totuttu vuosien saatossa, mutta niiden rinnalle on tullut parempi vaihtoehto tilatiedon ilmaisemiseen. Kompakti ja nykyaikainen vaihtoehto on led-merkkivalo. LED-merkkivalolla saadaan yhdestä valolähteestä muodostettua useita erivärisiä ja kirkkaita värisignaaleja.

Xecron merkkivalo katalogin saat avattua seuraavasta linkistä: Merkkivalo katalogi

Mitä hyötyä LED-merkkivalo tarjoaa valotorniin nähden?

Kompakti ja helppo asentaa: LED-merkkivalo tarjoaa huomattavan edun kompaktin kokonsa ja helpon asennettavuutensa ansiosta. Perinteiset valotornit ovat usein suuria, mikä tekee niiden asentamisesta hankalaa ja aikaa vievää. LED-merkkivalo sen sijaan on kokonaiskooltaan pienempi ja niiden kuvun halkaisija on 60 mm. Kokoetunsa puolesta merkkivalot  on helpompi sijoittaa erilaisiin laitteisiin ja järjestelmiin. Tämä säästää sekä aikaa että vaivaa asennusvaiheessa.

merkkivalo mittakuva

Merkkivalojen kiinnitys tapahtuu suoraan ⌀22.5 mm reikään, ja pakkauksen mukana tulee tarvittavat kiinnitystarvikkeet (mutteri + aluslevyt). Malleja saa sekä M12x1 4-pin liittimellä, että 2 m kiinteällä kaapelilla varustettuna.

Värilliset vaihtoehdot: LED-merkkivalo tarjoaa monipuolisuutta värivaihtoehtojen suhteen ja saatavilla on jopa 7 eri väriä. Perinteiset valotornit ovat yleensä yksivärisiä tai rajoittuneita vain kolmeen väriin, kun taas LED-merkkivalo voidaan helposti asettaa vaihtamaan väriä aina tarpeen mukaan. Tämä antaa käyttäjälle mahdollisuuden ilmaista erilaisia toimintatiloja helposti eri väreillä, ja mukauttaa siten merkkivalon toimintaa laitteen tai sovelluksen kanssa yhteneväiseksi. Usean värin mahdollisuus tekee LED-merkkivalosta monikäyttöisen ja soveltuvan erilaisiin sovelluksiin ja ympäristöihin.

Ohjelmointia ei tarvita: Merkkivalojen värikoodaus tapahtuu helposti johtimien kautta tai hyödyntämällä IO-Link väylää. Saatavilla on myös mallit esiasetetuilla vilkuntakuvioita, kuten esimerkiksi keltainen 0,5 s / punainen 0,5 s. Lisäksi merkkivalojen kotelovaihtoehdoista löytyy myös summerilla varustettu malli.

merkkivalo summeri

Tehokas suojaus: Valotornit ovat usein heppoisen tuntuisia ja muovisia, kun taas LED-merkkivalot tarjoavat jämäkkyyttä metallikotelossa. Metallikotelon materiaaliksi voidaan valita joko ruostumaton teräs tai musta sinkkipainevalu. Merkkivalojen linssin suojus on valmistettu kestävästä polykarbonaatista. Nämä materiaalivalinnat tekevät LED-merkkivaloista  sekä kestävämpiä että sopivia vaativiin ympäristöihin, joissa merkkivalot saattavat altistua iskuille, tärinälle tai kosteudelle.

Led-merkkivalojen suojausluokitus on IP 67 ja summerilla varustettujen mallien IP 63. Nämä materiaalivalinnat lisäävät LED-merkkivalon luotettavuutta ja pitkäikäisyyttä, mikä on tärkeää tuotannon jatkuvuuden ja häiriöttömyyden kannalta.

Hygieeniset kotelot: koteloita on saatavilla ruostumattomasta teräksestä, jonka laatuluokitus on elintarvikekäyttöön sopiva 1.4404.
Toinen kotelovaihtoehto on sinkitty teräs, jossa metalliosan väritys on musta.

LED merkkivalojen kytkentä?

Merkkivalojen kytkentä ja eri väritysten muodostaminen on helppoa. Merkkivalot toimivat 12-24VDC alueella ja eri värejä sekä vilkuntakuvioita voidaan muodostaa vaihtamalla ruskean, harmaan ja valkoisen johtimen kytkentöjä. Alla on havainnollistava esimerkki siitä, miten merkkivalomallissa SD60S-PWS-N12#003 saadaan muodostettua vihreä, keltainen ja punainen eri johtimia hyödyntäen.

merkkivalo kytkentä

Esimerkin merkkivalomallissa SD60S-PWS-N12#003 on myös ominaisuutena kytkentähierarkia. Tällöin väreistä vihreä on ala-arvoisin ja punainen korkea-arvoisin. Kytkentähierarkian vuoksi alempiarvoisia värejä tai tässä tapauksessa johtimia ei tarvitse pois kytkeä, jos halutaan siirtyä esimerkiksi vihreästä keltaiseen väriin.

merkkivalo kytkentä 2

Mikäli haluat lisätietoa merkkivaloista ja niiden valikoimasta, voit ottaa yhteyttä sivun laidassa olevalla yhteydenottolomakkeella.

Mikäli haluat tutustua merkkivalojen katalogiin, saat sen auki seuraavasta linkistä: Merkkivalo katalogi

Kiinnostuitko ja haluat lisätietoa tai tarjouksen?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

  Nimi*

  Yritys

  Sähköpostiosoite*

  Puhelin*

  Viesti:

  VALITSE KIELI
  Filter by Tuoteryhmät
  Valokennot
  Lähetin vastaanotin pari
  3000-sarja
  6000-sarja
  7000-sarja
  8000-sarja
  9000-sarja
  Spacepak
  Peilikennot
  8000-sarja
  Spacepak
  Kohdevalokennot
  8000-sarja
  Spacepak kohdevalokennot
  Taustavaimennetut valokennot
  Valokennot vahvistimella
  PA-sarja valokennot
  PA-vahvistimet
  MPA-monikanavaiset vahvistimet
  PAB-vahvistimet
  Ohjelmoitavat PABP vahvistimet
  Valoverhot
  Valoverhot teollisuuteen
  Lähetin vastaanotinpari (SS01)
  Kohdevaloverhot
  Mittaavat valoverhot
  SS02 valoverhot
  Haarukka-anturit
  Kehys-anturit
  Virtalähteet
  Optiset kuidut
  Valmiskaapelit
  Lisätarvikkeet
  Kiinnitystarvikkeet
  USB-muuntimet
  Peilit
  Adapterit / linssin suojat
  Kannat ja liittimet
  Teemu Turunen

  myynti-insinööri
  +358 50 406 6637
  teemu.turunen@telnova.fi

  Tommi Turunen

  myynti-insinööri
  +358 50 406 6636
  tommi.turunen@telnova.fi

  Pekka Turunen

  vanhempi asiantuntija
  +358 44 230 1900
  pekka.turunen@telnova.fi