News

25.1.2022

Mielessä oviautomatiikan hygieniatason nostaminen? Hotron kosketusvapaat kytkimet

Vaihtoehto epämiellyttävälle ovenavaukselle

Kämmen, sormi, kyynerpää, käsivarsi… Millä sinä kosketat ovenavauspainikkeita, kun yrität varmistaa ettei painikkeesta tartu mikrobeja, bakteereja, viruksia tai likaa käsiisi? Tiesitkö, että on olemassa vaihtoehto, jossa vain käden heilautus ovenavauspainikkeen edessä riittää.

Meiltä Telnovasta saa nyt myös kosketusvapaita kytkimiä / kosketuksettomia kytkimiä, jotka voidaan asentaa osaksi oviautomaatiota. Mutta missä näitä kosketusvapaita kytkimiä olisi hyvä käyttää, ja mitä ne vaativat oviautomatiikalta ja käyttäjältä? Käydään ensiksi läpi kosketusvapaiden kytkinten tarjoamat hyödyt ja käyttökohteet.

Kosketusvapaiden kytkimien hyödyt lyhyesti:

  1. Hygieniatason nostaminen ja virusten leviämisen estäminen. On ilmeisen selvää, että hygieniatasoa voidaan nostaa käyttämällä kosketusvapaita kytkimiä. Epäpuhtaudet eivät pääse leviämään painikkeen käyttäjien välillä, kun painikkeeseen ei kosketa.
  2. Parempi käyttäjäkokemus. Kosketusvapaus ei ainoastaan luo parempaa hygieniatasoa vaan parantaa myös tilojen käyttäjäkokemusta. Esimerkiksi, jos mietin monestikko sinä olet kokenut epämiellyttäväksi ovenavauspainikkeeseen koskettamisen? Tämä epämiellyttävä tunne voidaan kuitenkin poistaa, kun kosketusta vaativat painokytkimet korvataan kosketuvapailla kytkimillä. Tällöin oven tai tilan käyttäjälle ei jää epämiellyttävää oloa sinne tullessa tai sieltä lähtiessä.
  3. Helppo asennus. Kaikki kosketusvapaat kytkimet on helppo asentaa, ja voit valita mallista riippuen langattoman tai johdollisen asennustavan.

Missä kosketusvapaita kytkimiä voidaan käyttää?

Kaikkialla mistä löytyy oviautomatiikkaa ja automaattisia ovia. Erityisesti korkean hygieniatason kohteet kuten sairaalat ja elintarvikkeiden tuotantolaitokset hyötyvät kosketusvapaiden kytkimien korotetusta hygieniatasosta. Viimeiset kaksi vuotta ja maailmanlaajuinen pandemiatilanne ovat kuitenkin näyttäneet, että kosketusvapaille kytkimille on kysyntää kaikkialla missä on oviautomatiikkaa!

Mitä kosketusvapaiden kytkimien asennus vaatii?

Riippuen mallista voidaan kosketusvapaa kytkin olla joko langaton tai langallinen. Kytkin voidaan yhdistää nykyisen ovenavauspainikkeen johtimiin, jolloin asennusaika jää lyhyeksi. Johdotettavia malleja ovat esimerkiksi J-Wave ja ClearWave. Näistä malleista J-Wave:ssa tunnistusetäisyys voidaan säätää 10-30 cm etäisyydelle ja ClearWave:ssa 5-40 cm etäisyydelle.

Vaihtoehtoisesti voidaan asentaa myös langaton versio, AerWave, jolloin ovenavauslähettimeen ei tarvita erillistä johdotusta. Johdotus tulee tehdä vain ovenavaukseen käytettävään vastaanottimeen, joka tässä tapauksesa olisi WR-24 vastaanotin. Vastaanotin voidaan sijoittaa lähelle oviautomatiikan laitteistoa, mikä vähentää johtovetojen pituutta ja oven asentamisen työmäärää.
WR-24 vastaanottimeen on myös mahdollista liittää painalluksella toimiva ovenavauskytkin, WT-400.

Miksi en ole ennen nähnyt vastaavia ovenavauspainikkeita Suomessa?

Syy siihen miksi automaattiovien avaaminen Suomessa ei ole vielä siirtynyt kosketusvapaaseen teknologiaan voidaan katsoa johtuvan tuotteiden hitaasta integraatiosta osaksi nykyisiä oviautomaatiojärjestelmiä. Sen sijaan muissa Pohjoismaissa, kuten Ruotsissa ja Norjassa, vastaavat ratkaisut ovat olleet osana oviautomatiikkaa jo useamman vuoden ajan.

Jos siis haluat, että käynti esimerkiksi kauppakeskuksessa, sairaalassa, kirjastossa tai vaikka kuntosalilla ei vaadi ylimääräistä painikkeiden painelua ja tuota epämiellyttävää tunnetta tilaan tullessa ja sieltä lähtiessä, Ota yhteyttä!

Kirjoittanut: Tommi Turunen, Telnova Oy 25.1.2022

, , , ,
VALITSE KIELI
Filter by Tuoteryhmät
Valokennot
Lähetin vastaanotin pari
3000-sarja
6000-sarja
7000-sarja
8000-sarja
9000-sarja
Spacepak
Peilikennot
8000-sarja
Spacepak
Kohdevalokennot
8000-sarja
Spacepak kohdevalokennot
Taustavaimennetut valokennot
Valokennot vahvistimella
PA-sarja valokennot
PA-vahvistimet
MPA-monikanavaiset vahvistimet
PAB-vahvistimet
Ohjelmoitavat PABP vahvistimet
Valoverhot
Valoverhot teollisuuteen
Lähetin vastaanotinpari (SS01)
Kohdevaloverhot
Mittaavat valoverhot
SS02 valoverhot
Haarukka-anturit
Kehys-anturit
Virtalähteet
Optiset kuidut
Valmiskaapelit
Lisätarvikkeet
Kiinnitystarvikkeet
USB-muuntimet
Peilit
Adapterit / linssin suojat
Kannat ja liittimet
Teemu Turunen

myynti-insinööri
+358 50 406 6637
teemu.turunen@telnova.fi

Tommi Turunen

myynti-insinööri
+358 50 406 6636
tommi.turunen@telnova.fi

Pekka Turunen

vanhempi asiantuntija
+358 44 230 1900
pekka.turunen@telnova.fi